Lángokban a Krímbe vezető híd, támadás érte az átkelőt – videó

Megosztás

Az orosz hadsereg ellátásában kulcsfontosságú híd lángokban áll, az elmúlt hetek ukrán hadi sikerei miatt a Krímet védő orosz katonák egyre inkább aggódhatnak.

A Kercsi-szorosi, vagy Krími híd köti össze az Oroszország által 2014-ben annektált Krímet az oroszországi Krasznodár régiójával. A Twitterre most felkerült egy videó, amelyen jól látszik, hogy a hidat hatalmas lángok borítják.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság szombati tájékoztatása szerint egy teherautó robbant fel, részlegesen beomlott a Krími híd két közúti hídlábköze és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya. Az incidens a hídnak a Tamany-félsziget felőli útszakaszán történt. A hídon a járműforgalmat leállították, csakúgy mint a Moszkvából és Szentpétervárról Szimferopolba tartó legközelebbi vonatokat.

A videón látszik, hogy a hídon áll egy tartálykocsikból álló vasúti szerelvény áll, amelynek több kocsija is ég, illetve leomlott a híd közúti közlekedésre alkalmas egyik része is. (Blikk)

Azt nem tudni, hogy a teherautót szándékosan robbantották-e fel, vagy baleset történt. Egyelőre előbbi valószínűbb.

OSINTtechnical on Twitter: “Footage reportedly of the explosion that hit the Crimean Bridge pic.twitter.com/qQR6nhsb6B / Twitter”

Footage reportedly of the explosion that hit the Crimean Bridge pic.twitter.com/qQR6nhsb6B

Frissítés:

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó ukrán akcióra utalt, amikor azt írta a Twitteren, hogy

Krím, a híd, a kezdet. Mindent, mi illegális, el kell pusztítani, mindent, amit ellpotak vissza kell szolgáltatni Ukrajnának, mindent, ami az orosz megszálláshoz tartozik, ki kell penderíteni.

Kapcsolódó cikkek